

1	Break	Break
Thu 16/5	9:00	Registration
	10:00	





	3 1	/lain Ha	all		Sessior
Thu	16/5	10:30	Session 1: Ask the Masters		
		12:00	European College of Phlebology @ EAVLA		
Chairp	person		Moderator		
Ahmed F	arouk Mira		Cees Wittens		
-	bdelfattah				
	lendawy nad Gouda				
Famer Fe	ekry				
1	10:30	10:40	Alun H Davies UK	10 min. 📐 🖊	2
		003001	Venous Disease: Past, Present & Future		3
2	10:40	10:45	Discussion	5 min.	25
		003002	Discussion		20
3	10:45	10:55	Cees Wittens Holland	10 min.	6
		003003	How to Evaluate Deep Venous Disease & Optimize Tre Outcome	atment	0
4	10:55	11:00	Discussion	5 min.	
		003004	Discussion		25
5	11:00	11:10	Tobias Hirsch Germany	10 min.	10
		003005	Complementary roles of thermal ablation and foam sclerotherapy in CVD		19
6	11:10	11:15	Discussion	5 min.	25
		003006	Discussion		25
7	11:15	11:25	Wijnand Van Gent Holland	10 min.	21
		003007	Diagnostics of the Anterior Accessory GSV		21
8	11:25	11:30	Discussion	5 min.	25
		003008	Discussion		20
9	11:30	11:35	Laura Redman South Africa	5 min. 📉 🗾	10
		003009	Flash Presentation: Understanding Venous Malformat	ions	12



10		<b>11:37</b> 03010	<b>Discussion</b> . <b>2 min</b> . Discussion	25
11	-	<b>11:42</b> 03011	Manj Gohel UK5 min.Flash Presentation: Is Glue Going to Replace Thermal Ablation?	13
12		<b>11:45</b> 03012	Discussion.3 min.Discussion	25
13		<b>11:52</b> 03013	Wassila Taha Egypt7 min.Challenging Case Presentation & Expert Discussion: RecurrentVaricose Veins with Pelvic Escape	20
14		<b>12:00</b> 03014	Jihane Ben Cheikh Tunisia 7 min. Challenging Case Presentation & Expert Discussion: Recurrent varicose veins with refluxing AASV	32
	4 Ex	hibitio	on Hall	Brea
Thu 1	,-	2:00 2:30	Coffee	



5	Main H	all		Sessio
Thu 16/5	12:30	Session 2: Controversies in Phlebology		
	14:00			
Chairperson		Moderator		
Esam Elkady		Alun H Davies		
hab Ateya Saad				
hab Nabil Hanna				
Mahsoub Mourad Tarek Abdel-Azim				
1 12:	1	Wijnand Van Gent Holland	7 min.	21
	005001	Debate:		
		Perforator Interventions: Are they worth it? With the fi	low	
<b>2</b> 12:	38 12:45	Alun H Davies UK	7 min. 🚬 🖊	3
	005002	Debate:		5
		Perforator Interventions: Are they worth it? Against th	e flow	
3 12:	45 12:50	Voting	5 min.	0/
	005003	Rebuttal		26
4 12:	50 12:57	Sherif Essam Egypt	7 min.	24
	005004	Debate:		24
		Tributary veins are best treated by foam rather than phlebectomy: With the flow		
5 12:	58 13:05	Ayman El Samadoni Egypt	7 min.	27
	005005	Debate:	(型) (型)	27
		Tributary veins are best treated by foam rather than phlebectomy: Against the flow		
<b>6</b> 13:	05 13:10	Voting	5 min.	26
	005006	Rebuttal		20
7 13:	10 13:17	Mosaad Soliman Egypt	7 min.	28
	005007	Debate:	8	20
	_	Ablation of Refluxing GSV in Patients with PTS improve Healing: With the flow	es Ulcer	



8	13:18	1	Rashad Bishara Egypt	7 min.	16
	0	05008	Debate: Ablation of Refluxing GSV in Patients with PTS improves (	Ulcer	
			Healing: Against the flow		
9	13:25	13:30	Voting	5 min.	26
	0	05009	Rebuttal		20
10	13:30	13:37	Tobias Hirsch Germany	7 min.	19
	0	05010	Debate:		17
			Treat the NON-incompetent AAGSV during GSV Thermal		
			ablation: With the flow		
11	13:38	13:45	Ruth Bush USA	7 min.	17
	0	05011	Debate:		17
			Treat the NON-incompetent AAGSV during GSV Thermal		
			ablation: Against the flow		
12	13:45	13:50	Voting	5 min.	26
	0	05012	Rebuttal		20
13	13:50	13:55	Alun H Davies UK	5 min. 📐 🖊	0
	0	05013	Wrap up of debates		3
14	13:55	14:00	Mohamed Ismail Egypt	5 min.	0.2
	0	05014	Flash Presentation: TBD	88	92



	6 <sup>N</sup>	/lain Ha	all		Symposiun
Thι	ı 16/5	14:00	BD Lunch Symposium:		
		15:00	Unlocking the Potential of Venous Stenting With Venovo TM Venous Stent System		
Chairp	person		Moderator		
	iz Ahmed Mahmoud		Ahmed Sayed		
1	14:00	15:00	Ahmed Gaweesh Egypt	60 min.	1
		006001	Planning for Success: Strategies and Considerations in Stenting	/enous	- 1
2	14:00	15:00	Discussion	60 min.	25
		006002	Discussion		25
3	14:00	15:00	Almamoun Jastaniah KSA	60 min.	2
		006003	Navigating Complexity: Challenging Cases and Patient Selection Criteria		2
4	14:00	15:00	Discussion	60 min.	25
		006004	Discussion		25
5	14:00	15:00	Almamoun Jastaniah KSA	60 min.	2
		006005	Venovo is Back		2
6	14:00	15:00	Discussion	60 min.	25
<u> </u>					



7	Main H	all		Symposium
Thu 16/5	15:00 16:00	Servier Symposium: CVD: What's beyond the Obvious		
		Moderator	Panelist	
		Wassila Taha	Christophe Konin	
			Imed Freikha	
			Marcus Fokoo	
			Yasmina Chhih	
<b>1</b> 15:	00 16:00	Ahmed Gaweesh Egypt	60 min.	1
	007001	Chronic Venous Disease: What's Beyond the	Obvious	



9	Exhibiti	on Hall	Break
Thu 16/5	16:00	Coffee	
	16:30		



10	Μ	ain Ha	all		Sessio
Thu 16/5	1	.6:30	Session 3: State of the Art Management		
	1	.8:00			
Chairperson			Moderator		
Ahmed Osman			Manj Gohel		
Ahmed Taha					
Alaa Sharabi					
Nasser El Said Walied Khereba					
1 16:	20	16:40	Arjun Jayaraj USA	10 min.	
<b>1</b> 10.		10001	Patient selection and best technique for iliofemoral ven	500000	5
	0	10001	stenting	003	
2 16:	40	16:45	Discussion	5 min.	
	0	10002	Discussion		25
3 16:	45	16:55	Cees Wittens Holland	10 min.	/
	0	10003	Early thrombus removal: State of the art		6
4 16:	55	17:00	Discussion	5 min.	25
	0	10004	Discussion		20
5 17:	00	17:10	Laura Redman South Africa	10 min.	12
	0	10005	Comparing Compression for Lymphedema & Lipedema		IZ
<mark>6</mark> 17:	10	17:15	Discussion	5 min.	25
	0	10006	Discussion		20
7 17:	15	17:20	Yasmina Chhih Morocco	5 min.	22
	0	10007	Flash Presentation: Patient selection for thrombophilia screening		<i>∠</i> ∠
8 17:	20	17:25	Shoaib Padaria India	5 min.	
	0	10008	Flash Presentation: Role of Epidermal Growth Factor in Treatment of Venous Ulcers	0	18



9	17:25	17:30 010009	Mohamed Nadjib Bouayed Algeria Flash presentation: Cerebral Venous Thrombosis	5 min. 🧧 🧧	14	
10	17:30	<b>17:35</b> 010010	Jihane Ben Cheikh Tunisia Flash Presentation: Post-thrombotic Syndrome	5 min.	32	
11	17:35	<b>17:45</b> 010011	<b>Discussion</b> Discussion	10 min.	25	
12	17:45	17:52 010012	<b>Mohamed Ramadan Egypt</b> Challenging case presentation and Expert Discussion Symptomatic Chronic Post Thrombotic Occlusion wit what to do?		41	
13	17:53	18:00 010013	<b>Almamoun Jastaniah KSA</b> Challenging case presentation and Expert Discussion Stent Occlusion	7 min.	2	
	8	Main H	all			Sessio
Th	u 16/5	18:00 18:15	L&R			

11	Main H	all	Closing Ceremony
Thu 16/5	18:15	Closing	



### Friday, May 17, 2024 Hall 1 13 Session Fri 17/5 10:00 International Compression Club (ICC) Session All What We Need to Know About Compression 12:00 Moderator Panelist Wassila Taha Eva Magdy **Kerolos George** Michel Fathy Nader Ibrahim **Oliver Gueltig** 1 10:00 10:10 Jean-François Uhl. . France 10 min. 9 013001 CEAP Classification from C3 to C6 2 10:10 10:20 Giovanni Mosti. . Italy 10 min. 7 013002 Principles of Compression Bandages 3 10:20 10:30 Jean-Patrick Benigni. . France 10 min. 10 013003 Principles of adjustable compression wraps 4 10:30 10:40 Pascal Filori. . France 10 min. 15 013004 Principles of Management of Lymphedema 5 10:40 11:00 Discussion. . 20 min. 25 013005 Discussion 6 11:00 12:00 Jean-François Uhl. . France 60 min. 9 013006 Hands-on Workshops: Compression devices recommended for C3 to C6 Patients 7 11:00 12:00 Jean-Patrick Benigni. . France 60 min. 10 013007 Hands-on Workshops: Wraps and Venous Leg Ulcers 11:00 12:00 Pascal Filori. . France 8 60 min. 15 013008 Hands-on Workshops: Bandages & Lymphedema 9 11:00 12:00 Giovanni Mosti. . Italy 60 min. 7 013009 Hands-on Workshops: Bandages & Venous Leg Ulcers



15	Hall 2	Session
Fri 17/5	10:00	EVES Workshop
	11:00	Cather-Based Interventions in Acute DVT Egyptian Vascular & Endovascular Society for first time @ EAVLA

### Moderator

Wael Shaalan

1	10:00 10:10 015001	<b>Anil Hingaroni USA</b> Catheter-Based Interventions for Extensive Acute DVT	10 min.	4
2	10:10 10:15 015002	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
3	10:15 10:25 015003	Ahmed Khairy Egypt Interactive case presentations & Discussion	10 min.	35
4	10:25 10:30 015004	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
5	<b>10:30 10:40</b> 015005	Mohammed Abdelhamid Elsabbagh UK Interactive case presentations & Discussion	10 min.	34
6	<b>10:40 10:45</b> 015006	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
7	<b>10:45 10:55</b> 015007	<b>Osman Mahmoud Egypt</b> Interactive case presentations & Discussion	10 min.	33
8	<b>10:55 11:00</b> 015008	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25



16	Hall	3 (A	khnaton Ballroom)		Sessio
Fri 17/5	9:0	0	Abstracts Competition		
	10:3	30			
I			Abstract Committee		
			Ahmed Farghaly		
			Engie Hefnawy		
			Hadia Rafaa		
			Hesham Mostafa		
			Maisa Abdel Wahab		
			Sherif Balbaa		
			Tamer Fekry		
			Tarek Abdel-Azim		
			Wael Shaalan		
			Moderator		
			Hesham Sharafeldin		
			Rashad Bishara		
1 9:	00 9	:04	Abraheem Mohammed Ahmed Khoujah Libya	4 min.	81
	0160	01	Endovenous laser ablation for primary varicose veins comparative study	in Libya a	01
2 9:	04 9	:06	Discussion	2 min.	25
	0160	02	Discussion		25
3 9:	06 9	:10	Ayman Khalil Egypt	4 min.	
	0160	03	5-Year Egyptian Experience in Injection Sclerotherapy	for	80
			Treatment of Varicose Veins: A Single- Center Clinical	Trial	
4 9:	10 9	:12	Discussion	2 min.	25
	0160	)04	Discussion		25
5 9:	12 9	:16	Eva Magdy Egypt	4 min.	
	0160	05	Stop, Reduce then Maintain or Recurrent	8	43
<mark>6</mark> 9:	16 9	:18	Discussion	2 min.	
	0160	006	Discussion		25



7	9:18	9:22	Hesham Sharafeldin Egypt	4 min.	54	
	C	16007	Management of low flow venous malformations using sclerotherapy			
3	9:22	9:24	Discussion	2 min.	25	
	0	16008	Discussion		20	
9	9:24	9:28	Kerolos George Egypt	4 min.	45	
	C	16009	Effects of combination between CDT protocol and VAC t	herapy	-15	
10	9:28	9:30	Discussion	2 min.	25	
	C	16010	Discussion		20	
11	9:30	9:34	Leonid Magnitskiy Russia	4 min.	83	
	0	16011	Daily Duration of Compression in CVD patients		03	
12	9:34	9:36	Discussion	2 min.	25	
	C	16012	Discussion		20	
13	9:36	9:40	Manohar Kachare India	4 min.	0.4	
	C	16013	Ultrasound guided epifascial laser ablation of perforatin — a novel technique	g veins	84	
14	9:40	9:42	Discussion	2 min.	25	
	0	16014	Discussion		25	
15	9:42	9:46	Mohamed Sabry Abdulaziz Gwed Egypt	4 min.	05	
	C	16015	Aspiration mechanical thrombectomy in acute and suba iliofemoral deep vein thrombosis in the COVID era: chall and outcome		85	
16	9:46	9:48	Discussion	2 min.	25	
	0	16016	Discussion		ZJ	
17	9:48	9:52	Mohammed Abdelhamid Elsabbagh UK	4 min. 📐 🖊	34	
	C	16017	The Mechanical Venous Thrombectomy: Will the novel a take over the thrombolysis?	levices	34	
18	9:52	9:54	Discussion	2 min.	25	
	C	16018	Discussion		20	



19	9:54	9:58	Nimeesh H S India	4 min.	86	
	0	16019	Tip of the iceberg? – a study on associated serious unde conditions in patients presenting with superficial venou thrombosis			
20	9:58	10:00	Discussion	2 min.	25	
	0	16020	Discussion			
21	10:00	10:04	Ramez Onsy Kamel Shehata UK	4 min. 📐 🖊	07	
	0	16021	Is reducing treatment time for lower limb SVT safe?		87	
22	10:04	10:06	Discussion	2 min.	25	
	0	16022	Discussion		25	
23	10:06	10:10	Sallam Alhanash Yemen	4 min.	88	
	0	16023	Rare case of Bilateral internal jugular vein phlebectasia years follow up	5		
24	10:10	10:12	Discussion	2 min.	25	
	0	16024	Discussion		25	
25	10:12	10:16	Souad Benallal Algeria	4 min.	89	
	0	16025	Management of Central Venous Occlusion with existing	access	07	
26	10:16	10:18	Discussion	2 min.	25	
	0	16026	Discussion		20	
27	10:18	10:22	Yashshwini B Kareti India	4 min.	90	
	0	16027	Influence of seasonal variation and occupation on symponic varicose veins in Tropical climate	otoms of	70	
28	10:22	10:24	Discussion	2 min.	25	
	0	16028	Discussion		20	



### Friday, May 17, 2024 **17** Hall **3 (Akhnaton Ballroom)**

± /	-	-	
Fri 17/5	10:30	Expert panel Corner	
	11:15	Anticoagulation Post Ve	nous Interventions: Is it a must?
		Moderator	Panelist
		Ruth Bush	Almamoun Jastaniah
			Alun H Davies

Arjun Jayaraj Cees Wittens Tarek Abdel-Azim

18	Hall 2			Symposium
Fri 17/5	11:00	Molnlycke Symposium: Clinical	Experience with Topical	Hemoglobin
	12:00	Therapy		
'		Moderator	Panelist	
		Nehad Ahmed Fouad	Ahmed Farouk Mira	
			Mosaad Soliman	
			Tamer Fekry	
1 11:	00 12:00	Catherine Gloria Philippine	60 min.	F.0
	018001	Granulox, an Innovative Topical Hemo <u>c</u> healing of chronic wounds	globin Spray to improve	52
2 11:	00 12:00	Ihab Nabil Hanna Egypt	60 min.	E 2
	018002	"Granulox": Real-Life Experience from I	Hell to Healing	53
3 11:	00 12:00	Discussion	60 min.	25
	018003	Open interactive discussion		25

Session



Friday, M	lay 17,	2024	
19	Hall 3 (A	Akhnaton Ballroom)	Panel Discussion
Fri 17/5	11:15 12:00		
		Moderator	Panelist
		Manj Gohel	Amro Abdelbary
			Anil Hingaroni
			Erica L Mitchell

Laura Redman Wijnand Van Gent

20	Hall 3 (A	Akhnaton Ballroom)	Symposium
Fri 17/5	12:00	Pfizer Symposium: Cancer Associated Thrombosis	
	12:20		

1	12:00 12:20	Sherif Essam Egypt	20 min.
	020001	Cancer Associated Thrombosis(CAT) The Paradox of Thrombosis and Bleeding	24



21	Break		Break
Fri 17/5	12:30	Lunch & Friday prayer	
	14:00		

	22 Hall 3 (Akhnaton Ballroom)				Session	
Fri	17/5	12:30	Rotary Session "How Can Rotary Fund	<b>Critical National Health</b>		
		14:00	Problems"?			
			Moderator	Panelist		
			Alun H Davies	Fatma Abou Hattab		
			Wassila Taha	Hanan Alfonse		
1	12:30	0 14:00	Ahmed Saada Egypt	90 min.	/	
		022001	How Can Rotary Fund Critical National Health P	roblems 30	D	
2	12:30	0 14:00	Mahmoud Afifi Egypt	90 min.	1	
		022002	How Can Rotary Fund Critical National Health P	wahlawaa 31	/	



	23	/lain Ha	all		Sessior
Fri	17/5	14:00 15:30	Session 4 Meet the Experts The American Venous Forum @ EAVLA		
<b>Chairp</b> Ahmed A Amr Gad Ayman S Engie He Sherif Ba	sbdelSattar alem fnawy		<i>Moderator</i> Ruth Bush		
1	14:00	14:10 023001	<b>Ruth Bush USA</b> How to Get your Paper Accepted in the JVS-VL, Tips al Writing & Publishing	10 min.	17
2	14:10	14:15 023002	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
3	14:15	14:25 023003	<b>Arjun Jayaraj USA</b> Management of non-malignant obstructive lesions of superior and inferior vena cava	<b>10 min.</b>	5
4	14:25	14:30 023004	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
5	14:30	<b>14:40</b> 023005	<b>Anil Hingaroni USA</b> Dealing with the Complex Veno-Lymphatic Patient	10 min.	4
6	14:40	14:45 023006	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25
7	14:45	14:55 023007	<b>Arjun Jayaraj USA</b> Emerging Technologies, A Glimpse into The Future	10 min.	5
8	14:55	<b>15:00</b> 023008	<b>Discussion</b> Discussion	5 min.	25



16:00

9 15:	00 15:05	John Forbes USA	5 min.	11	
	023009	Flash Presentation: The Educational Wealth of the AVF		11	
<b>10</b> 15:	05 15:07	Discussion	2 min.	25	
	023010	Discussion		20	
<b>11</b> 15:	07 15:12	Erica L Mitchell USA	5 min.	40	
	023011	Flash presentation: Management of Patients with Conco Orthopedic & Vascular Injuries	40		
<b>12</b> 15:	12 15:15	Discussion	3 min.	25	
	023012	Discussion		20	
<b>13</b> 15:	15 15:30	Ayman Khalil Egypt	15 min.	80	
023013		Challenging Case Presentation & Expert Discussion: Acu femoral DVT	00		
14 15:	15 15:30	Ahmed Khairy Egypt	15 min.	25	
	023014	Challenging Case Presentation & Expert Discussion: Acus vein stent thrombosis	te iliac	35	
24	Exhibition Hall			Breal	
Fri 17/5	15:30	Coffee			



#### Friday, May 17, 2024 Main Hall Session 25 Fri 17/5 16:00 Session 5: What We Must Know 17:30 Chairperson Moderator Wijnand Van Gent Alaa Hashem Almetwaly Ragab Ayman Refaat Hadia Rafaa Hesham Mostafa 1 16:00 16:10 Wassila Taha. . Eqypt 10 min. 20 025001 How Best to Evaluate Pelvic Venous Disorders 2 16:10 16:15 Discussion. . 5 min. 25 025002 Discussion 3 16:15 16:25 Manj Gohel. . UK 10 min. 13 025003 The Best Road to Assess & to Heal of Venous Leg Ulcers Discussion. . 4 16:25 16:30 5 min. 25 025004 Discussion 5 16:30 16:40 Giovanni Mosti. . Italy 10 min. 7 025005 What is the Optimal Compression for Venous Leg Ulcers 6 16:40 Discussion. . 5 min. 16:45 25 025006 Discussion 7 16:45 16:55 Alun H Davies. . UK 10 min. 3 025007 How to Evaluate & Optimize Outcome of Superficial Venous Reflux 16:55 17:00 Discussion. . 5 min. 8 25 025008 Discussion 9 17:00 17:05 Imed Freikha. . Tunisia 5 min. C 8 025009 Flash Presentation: Nutcracker Syndrome: Left Renal Vein Transposition, Ovarian Vein Transposition, Stenting or Hybrid??



10	17:05	17:07	Discussion	2 min.	25
	(	)25010	Discussion		
11	17:07	17:12	Rashad Bishara Egypt	5 min.	16
	(	)25011	Foam Sclerotherapy for Venous Leg Ulcers: Results of t Egyptian Multicenter RCT	the <b>sec</b>	10
12	17:12	17:14	Discussion	2 min.	25
	(	)25012	Discussion		20
13	17:14	17:30	Maisa Abdel Wahab Egypt	16 min.	(0
		)25013	Challenging Case Presentation & Expert Discussion:		68
			Challenging cases of venous leg ulcers		
14	17:14	17:30	Ihab Nabil Hanna Egypt	16 min.	<b>F</b> 2
	(	)25014	Challenging Case Presentation & Expert Discussion:	8	53
			Challenging cases of venous leg ulcers		